Groene salade van veldsla en komkommer
Dit recept voor een frisse, gezonde, groene salade van veldsla en komkommer is een bewerking op een recept van Ottolenghi. Door gebruik te maken van joghurt als basis voor de dressing, is de salade een stuk gezonder dan equivalenten met een vinegraitte op basis van olie.
De dressing smaakt beter naarmate de smaken er mooi intrekken, maak deze dus wanneer mogelijk enkele uren van te voren. Voeg pas vlak voor het opdienen het citroensap aan de dressing toe. Je kunt verse gember gebruiken maar ook gehakte gember uit een potje smaakt prima in dit recept. Nigel zaad koop je bij de lokale midden oosten supermarkt.
Lekker bij een pittige Chorizo Pasta.
Groene salade met joghurt dressing
Pieter VliegenthartKlik op de sterren om te stemmen!
RECEPT ingrediënten
- 150 gram veldsla
- 0,5 komkommer
- 3 tenen knoflook
- 100 gram volle joghurt
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel nigelzaad
- 2 theelepel gehakte gember
- zout
- peper
- citroensap
Instructies
- Meng in een maatbeker de joghurt, gehakte gember, de geperste teentjes knoflook, nigelzaad, citroensap en peper.
- Snij de komkommer door de helft en in dunne plakken van ongeveer een halve centimer.
- Meng de veldsla met de komkommer en de dressing in een grote schaal, totdat alles bedekt is met een laagje johurt dressing.
Nutrition
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.