Chili olie
Met de simpele recept maak je zelf heelijke chili olie die binnen 10 minuten op tafel staat. Voordeel van dit recept is dat je hem kunt maken met elke soort gedroogde pepers zonder dat je speciale apparatuur nodig hebt; enkel een vijzel.
Als je verse peper of bijvoorbeeld verse knoflook wil gebruiken, kan dat ook maar dan bederft de olie snel, tenzij je de olie bijvoorbeeld sousvide pasteuriseerd voor ten minste 30 minuten op 85 graden celcius. Verse knoflook in olie zonder toevoeging van een zuur leverd namelijk de perfecte kweekbodum voor de clostridium botulinum bacterie op, de verwekker van het dodelijke botulisme. Ga dus voor gemak en gebruik enkel (zelf) gedroogde pepers en andere specerijen.
Chili olie
Pieter VliegenthartKlik op de sterren om te stemmen!
Equipment
- Vijzel of specerijen molen
RECEPT ingrediënten
- 200 milliliter olijfolie
- 4 (cascabel) chilipepers
- 1 theelepel komijnzaad
- 0,5 theelepel piment korrels
- zout
Instructies
- Maal in een vijzel de pimentkorrels en komijn met een snuf zout tot een fijn poeder.
- Voeg de gedroogde (cascabel) chilipepers toe en verpulver tot een fijn poeder. Naar smaak kan je ook andere gedroogde pepers toevoegen.
- Meng het specerijen-peper mengsel met de olijfolie. Schenk in een schone weckpot of fles.
Nutrition
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.